Articolul de lege care stabileste ca ordinele si deciziile presedintelui ANRE pot fi atacate la Curtea de Apel Bucuresti, in termen de 30 de zile de la publicarea acestora in Monitorul Oficial, incalca legea fundamentala, a stabilit, marti, Curtea Constitutionala (CCR), informeaza Mediafax.

CCR a constatat ca prevederile articolului 5 alineatul 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului numarul 33/2007 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), prin care se stabileste un termen pentru atacarea in contencios administrativ a actelor administrative cu caracter normativ, emise de presedintele ANRE in exercitarea atributiilor sale, sunt neconstitutionale.

Hotararea a fost luata cu unanimitate de voturi de catre judecatorii de la Curtea Constitutionala.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata in cadrul unui proces de la Curtea de Apel Bucuresti, in cadrul caruia CET Govora cere anularea unui act emis in decembrie 2014 de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.