Directia Nationala Anticoruptie sustine orice initiativa legislativa sau institutionala care va duce la confiscarea efectiva a bunurilor indisponibilizate si fata de care s-a dispus confiscarea, a declarat marti procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, la intrarea in sediul Ministerului Public, unde are loc sedinta de bilant pe 2014, transmite Agerpres.

"Asa cum am zis si la bilantul DNA, peste 310 milioane euro asteapta sa fie executate, sunt hotarari definitive care pot fi executate. Daca aceasta suma ar intra efectiv in bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul urmator. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale sa fie atins si prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotarari definitive si trebuie executate", a precizat Kovesi.

Ea s-a aratat convinsa ca astfel s-ar descuraja coruptia, iar scopul pedepsei, care nu este doar represiv, ci este si unul preventiv, va fi atins.

"Modelul francez e un model eficient din ceea ce ne arata datele statistice publicate de aceasta institutie. Noi sustinem orice initiativa legislativa sau institutionala care va duce la confiscarea efectiva a bunurilor indisponibilizate si fata de care s-a dispus confiscarea", a adaugat Kovesi.