Aproape 400 de salariati si zeci de utilaje grele au blocat luni dimineata accesul in Gara Maritima Constanta in prima zi a protestului comun al Organizatiei Patronale Operator Portuar si Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare (FNSP) impotriva politicilor economice si strategiei manageriale aplicate de Consiliul de Administratie si managementul executiv al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta, relateaza Agerpres.

Aflat in mijlocul manifestantilor, liderul FNSP, Mircea Burlacu, a declarat ca protestul este organizat 'impotriva incompetentelor si abuzurilor conducerii administrativ-executive a CNAPM Constanta si a strategiei de distrugere a economiei portuare'.

Principalele motive invocate public pentru mitingul de protest cu pichetarea sediului administrativ al CNAPM Constanta, timp de o luna, au la baza contestarea proiectului Master Plan de dezvoltare a Portului Constanta, precum si majorarea chiriilor pentru operatori, cu 380%, in decurs de doi ani.

Presedintele FNSP sustine ca noua strategie de dezvoltare vizeaza transformarea unei zone din incinta vechiului port comercial in zona de restaurante si agrement distrugandu-i, in opinia sa, potentialul economic. 'Actuala conducere a companiei distruge economia portuara, alunga marfa si vapoarele din Portul Constanta, ceea ce va atrage falimentul multor operatori portuari. Vor sa faca acolo o zona rezidentiala, in care sa se intre direct cu iahtul, cu restaurante si cazinouri. Asta doreste actuala conducere a Portului Constanta, demonstrand o permanenta lipsa de respect fata de salariati si operatori portuari', a afirmat Mircea Burlacu.

Autorizatia pentru pichetarea CNAPM a fost eliberata pentru o perioada de 30 de zile, insa presedintele FNSP a spus ca durata protestului este determinata de evolutia dialogului cu adminstratia.