Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, efectueaza luni, 9 martie, o vizita in Romania, in cadrul careia va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu omologul sau Bogdan Aurescu. In cadrul acestei vizite, Steinmeier va primit titlul de cetatean de onoare al Sibiului, potrivit ambasadei Germaniei la Bucuresti.

"Vizita la Sibiu permite o privire aprofundata in trecutul si prezentul minoritatii germane din Romania. Pe langa inaugurarea expozitiei 'Trecut si prezent al minoritatii germane in Romania', ministrul de externe va participa la manifestarea festiva a Forumului Democrat al Germanilor din Romania care sarbatoreste 25 de ani de existenta. El va rosti acolo alocutiunea festiva in care va face referiri la minoritatea germana din Romania precum si la politica privind minoritatile", se arata intr-un comunicat al Ambasadei.

De asemenea, ministrul german de Externe se va intalni cu reprezentanti ai economiei germane si va participa la inaugurarea unei noi investitii a unei firme germane.

Vizita oficialului german vine la scurt timp dupa ce presedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizita oficiala in Germania.