Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, noua legi, printre care cea privind declararea zilei de 8 mai Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati. Legea, finalizata de Parlament in februarie, are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 mai Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati, avand drept scop promovarea egalitatii de sanse intre sexe ca parte integranta a politicii sociale.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala si citat de Agerpres, presedintele Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului aditional la Conventiile de la Geneva din 12 august 1949, referitor la adoptarea unui semn distinctiv aditional (Protocolul III), adoptat la Geneva, la 8 decembrie 2005, decretul pentru promulgarea legii privind instituirea zilei de 28 iulie - Ziua Nationala a Ambulantei din Romania si decretul privind promulgarea legii pentru declararea zilei de 8 mai Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati.

Presedintele Klaus Iohannis a mai semnat si decretele de promulgare a: Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 52/2014 privind stabilirea unor masuri financiare si pentru interpretarea unor prevederi legale; Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 14/2011 pentru protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor privind dobandirea dreptului de folosinta pe o perioada determinata a unuia sau a mai multor spatii de cazare, a contractelor pe termen lung privind dobandirea unor beneficii pentru produsele de vacanta, a contractelor de revanzare, precum si a contractelor de schimb; Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 30/2014 privind modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare locala; Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 21/2014 pentru modificarea art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele masuri de protectie si autorizare a constructiilor in zona de coasta a Marii Negre.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Iohannis a semnat, de asemenea, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 53/2014 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 24/2010 privind controlul operatiunilor care fac parte din sistemul de finantare prin Fondul European de Garantare Agricola, precum si decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 113/2013 privind unele masuri bugetare si pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.