Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Bogdan Chiritoiu in functia de presedinte al Consiliului Concurentei pentru inca un mandat de 5 ani, informeaza Administratia Prezidentiala. Bogdan Chiritoiu, de profesie economist, conduce Consiliul Concurentei din mai 2009. Primul sau mandat sau a expirat in 2014, de atunci fiind presedinte interimar.

Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul ConcurenteiFoto: AGERPRES

Consiliul Concurentei este format din sapte membri: un presedinte (a carui functie este asimilata celei de ministru), doi vicepresedinti (a caror functie este asimilata celei de secretar de stat) si patru consilieri de concurenta (a caror functie este asimilata celei de subsecretar de stat). Conducerea si membrii Consiliului Concurentei sunt numiti de presedintele Romaniei.

Inainte de a fi numit, in anul 2009, in fruntea autoritatii de reglementare in domeniul concurentei, Bogdan Chiritoiu a ocupat functia de consilier de stat la Departamentul de Planificare si Analiza Politica al Administratiei Prezidentiale, in mandatul lui Traian Basescu.

CV-ul lui Bogdan Chiritoiu aici.