O explozie s-a produs in joi dimineata in Odesa, al treilea oras ca marime din Ucraina, situat in sudul tarii, intr-un fost birou al organizatiei din Odesa a partidului nationalist Pravii Sektor, initial o organizatie paramilitara formata in timpul protestelor Euromaidan, relateaza Interfax Ucraina. Politia ancheteaza incidentul drept un act terorist.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un dispozitiv exploziv a fost detonat joi dimineata, afectand doua birouri localizate la demisolul unei cladiri cu trei etaje din strada Koblevska, precum si cateva masini parcate in apropiere. Ferestrele de la mai multe apartamente au fost sparte (de suflul exploziei - n.red.). Nicio persoana nu a fost ucisa sau ranita in explozie", a declarat un purtator de cuvant al politiei locale.

Experti in explozibili, investigatori si ofiteri de politie seniori lucreaza la fata locului. In urma unei examinari preliminare s-a stabilit ca explozia s-a produs intr-un birou al unei organizatii comerciale.

Potrivit mass-mediei ucrainene, spatiul ar fi fost folosit anterior ca sediu oficial al organizatiei Sector Dreapta (Pravii Sektor).

In ultimele luni, Odesa a fost scena unei serii de astfel de explozii.