Presedintele Klaus Iohannis a primit-o, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, in cadrul intalnirii aceasta afirmand ca "drumul Republicii Moldova la Bruxelles trece prin Bucuresti".

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, citat de mediafax, viceprim-ministrul moldovean Natalia Gherman a reafirmat in cadrul intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis hotararea Guvernului de la Chisinau de a continua parcursul proeuropean al tarii.

"Ministrul moldovean a adresat multumiri domnului Presedinte Klaus Iohannis pentru sustinerea puternica in acest demers acordata de Romania Republicii Moldova. Drumul nostru la Bruxelles trece prin Bucuresti", a spus ministrul, adaugand ca, in prezent, Romania este principalul partener comercial al Republicii Moldova, potrivit sursei citate.

De asemenea, presedintele Romaniei a asigurat Guvernul de la Chisinau de cooperarea si solidaritatea Romaniei.

In plus, seful statului a salutat inceperea, de azi, a livrarii de gaz romanesc catre Republica Moldova prin gazoductul Iasi-Ungheni, ca un semn concret si substantial al sprijinului acordat Republicii Moldova.