Monica Iacob Ridzi a fost transferata de la Sectia exterioara Cluj a Penitenciarului Gherla la Penitenciarul Spital Jilava la recomandarea medicilor, informeaza, intr-un comunicat transmis miercuri, Administratia Nationala a Penitenciarelor, citat de Agerpres.

"Mentionam ca, la recomandarea formulata de medicul unitatii de detentie, detinuta in cauza a fost transferata la un penitenciar spital, pentru evaluare medicala de specialitate. Aceasta a plecat de la Sectia Exterioara Cluj, luni, 02.03.2015 si a fost cazata la un penitenciar aflat pe traseu, in cursul aceleiasi zile, dupa aproximativ 3 ore si 30 de minute. In dimineata zilei de 03.03.2015, detinuta a plecat spre unitatea de destinatie, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultata la cabinetul medical al unitatii inainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apa potabila si miscare in aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de sanatate a detinutei, aceasta a fost prezentata la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, "durata transferului se justifica prin faptul ca sunt tranzitate mai multe unitati de detentie in cadrul rutelor stabilite, pentru transportarea mai multor persoane condamnate, cu scopul de a se asigura prezentarea in fata organelor judiciare, internarea/ externarea in / din penitenciarele spital, executarea pedepsei in functie de regim".

In comunicat se mai arata ca "transferul detinutilor intre unitatile penitenciare se realizeaza in baza unui grafic si orar aprobat de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor" si ca "transportul cu autosanitarele aflate in dotarea sistemului penitenciar se realizeaza la recomandarea medicului specialist, in functie de starea clinica a detinutilor, tinandu-se cont de criterii medicale si epidemiologice".

Pe 16 februarie, fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi s-a predat IPJ Cluj, dupa cea a fost condamnata definitiv de ICCJ, la 5 ani de inchisoare cu executare.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata pentru abuz in serviciu in legatura cu manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.