Un taximetrist in varsta de 61 de ani este cercetat pentru amenintare, dupa ce a indreptat un pistol cu aer comprimat catre un biciclist cu care s-a certat in trafic, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar sef Liviu Naghi, Sectia 1 Politie Brasov a fost sesizata telefonic, luni, in jurul orei 15.00, de catre un brasovean de 32 ani care a reclamat ca in urma unui conflict verbal a fost amenintat de un taximetrist cu o arma, pe strada Iuliu Maniu, din centrul Brasovului.

"O patrula a sectiei s-a deplasat imediat la fata locului, unde barbatul mentionat a relatat politistilor faptul ca a avut o altercatie verbala cu un taximetrist, intrucat taxiul era oprit pe pista special amenajata pentru biciclisti. In timpul altercatiei, taximetristul a scos din autoturismul sau un pistol, pe care fara a-l scoate din toc l-a indreptat catre el, amenintandu-l ca-l va lovi, iar dupa ce a observat ca barbatul a sesizat telefonic Politia, taximetristul a parasit locul faptei", a precizat Naghi, marti, intr-un comunicat de presa.

Biciclistul a facut o fotografie cu taxiul stationat neregulamentar si a dat-o politistilor, iar acestia l-au depistat pe taximetrist la scurt timp de la sesizare, pe strada Posada, acesta fiind condus la audieri.

Politistii au stabilit ca taximetristul detinea in mod legal arma mentionata, un pistol neletal cu aer comprimat,calibru 9 milimetri.

"Politistii Sectiei 1 din Brasov continua cercetarile in acest caz, cu suspectul in stare de libertate, pentru amenintare, iar pistolul a fost ridicat pentru cercetari", potrivit sursei citate.

Biciclistul, Maximilian Radu M., a relatat pe pagina sa de Facebook conflictul dintre el si taximetrist, spunand ca acesta l-a amenintat ca il poate omori cu pistolul. Incidentul s-a petrecut in fata unui spital privat din Basov, la care au asistat si doi agenti de paza de la spitalul respectiv.

"M-am oprit si i-am spus omului ca blocheaza ilegal o banda, ca pune in pericol biciclistii si sa-si miste masina de acolo. Mi-a spus ca puteam sa-l ocolesc si ca el poate opri oriunde vrea (...) Mi-a pus o palma pe fata si mi-a spus ca ma bate de nu ma vad. I-am raspuns ca de-abia astept si i-am pus si eu o palma nerabdatoare pe obrazul neras. Deja in faza asta intervenise intre noi unul dintre agentii de paza, dar, spre surprinderea mea, asta mic al meu s-a repezit la masina si a scos din portiera un pistol in teaca. Mi l-a agitat in fata si s-a rastit la mine: "Ba!!! Daca vreau, te-mpusc, ba! Dar iti dau cu el in cap acum, ai inteles, ba?!", a spus biciclistul in relatarea de pe pagina de socializare.

El a mai povestit ca, dupa ce taximetristul a vazut ca suna la Politie, s-a suit in masina si a plecat de la locul incidentului.