Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, a declarat, luni, ca nu ar trebui sa fie introduse "masuri sanctionatorii" pentru jurnalistii care divulga informatii din dosare, insa magistratii ar trebui, in schimb, sa isi respecte obligatiile statutare in aceasta privinta.

Judecatorul Marius Badea TudoseFoto: Agerpres

"Din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa fie niste masuri sanctionatorii la adresa jurnalistilor. Cred ca in primul rand magistratii si cei care sunt implicati in actul de justitie ar trebui sa-si respecte obligatiile statutare si atat. Si nu trebuie nicio alta abatere nici la procurori, cu precadere, pentru ca sunt suficient de multe abateri, iar eu stiu ca in articolul 99, parca, din Legea 303 exista aceasta, sa zic, abatere, de a nu transmite pe surse sau prin alte informatii date din dosarul respectiv care ar putea sa lezeze sau sa vatame urmarirea penala ca atare. Ma refer la actul in sine, al urmaririi penale", a spus presedintele CSM, Marius Tudose, luni, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, transmite Mediafax.

Intrebat ce parere are si de asa-zisa "justitie pe televizor", Marius Tudose a raspuns ca "aceasta justitie televizata nu poate fi oprita", pentru ca nu o fac magistratii, dar in astfel de situatii ar trebui mai multa rezerva din partea jurnalistilor.

"Justitia pe televizor nu o facem noi, magistratii, o fac alte persoane interesate si de fiecare data am spus ca aceasta justitie televizata nu poate fi oprita, dar cred ca si din partea jurnalistilor sau a celor implicati in media ar trebuie mai multa rezerva in astfel de situatii", a afirmat Marius Tudose.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, a participat, luni, la Alba Iulia, la bilantul Curtii de Apel Alba Iulia.