Aproximativ 4.000 de porci au murit in urma unui incendiu puternic izbucnit, duminica dupa-amiaza, la o ferma din orasul Livada, judetul Satu-Mare, pompierii intervenind cu cinci autospeciale pentru a stinge focul, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Satu Mare, incendiul a izbucnit in doua hale ale unei ferme din judetul Satu-Mare, unde se aflau 4.400 de porci.

Reprezentantii ISU spun ca s-a intervenit cu cinci autospeciale si cu o ambulanta SMURD, pompierii ajungand la fata locului in jurul orei 17.00, cand ardeau cele doua hale pe o suprafata de aproximativ 3.200 de metri patrati.

Conform sursei citate, in urma incendiului, ale carui cauze nu au fost stabilite inca, au murit asfixiati aproximativ 4.000 de porci, fiind afectate structura de rezistenta a constructiei, acoperisurile halelor, instalatia electrica, instalatia de ventilatie, instalatia de apa si instalatia de furajare.

Ferma zootehnica de crestere a porcilor la care a izbucnit incendiul se afla aflata in proprietatea firmei S.C. AGRO PIG S.R.L.