Procurorii au stabilit ca fata de 16 ani gasita moarta in Parcul Copou din Iasi a fost sugrumata de catre prietenul ei, de aceeasi varsta, cu un colier din plastic folosit pentru strangerea capacelor rotilor de masini, mobilul crimei fiind gelozia, potrivit Mediafax. Procurorii Parchetului Tribunalului Iasi au stabilit ca fata a fost sugrumata de catre iubitul ei, in varsta de 16 ani, cu un colier de plastic, pe o banca din Parcul Copou, iar crima ar fi fost premeditata.

Anchetatorii spun ca baiatul o suspecta pe fata ca l-ar insela si a chemat-o pe aceasta in parc, la o intalnire, cei doi asezandu-se pe o banca.

Conform surselor citate, baiatul i-ar fi spus fetei sa se intoarca, pentru ca are un cadou pentru ea, moment in care ar fi sugrumat-o cu un colier din plastic folosit pentru strangerea capacelor rotilor de masini si care avea un mecanism ce se blocheaza, fiind imposibil de dat jos fara a fi taiat.

Carmina Pascal, prim-procuror la Parchetul Tribunalului Iasi, a declarat ca mobilul crimei a fost gelozia.

Fata de 16 ani, Diana Elena G., era eleva la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, in timp ce baiatul, Eduard P., de aceeasi varsta, este elev al Colegiului Tehnic Mihail Sturdza din Iasi.

Duminica, baiatul este audiat in continuare de catre procurori si politisti.

Fata de 16 ani a fost gasita cazuta pe o alee din Parcul Copou, sambata dupa-amiaza, trecatorii sunand la 112.

Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, declara ca echipajul medical care a ajuns la fata locului a gasit-o pe fata in stop cardio-respirator, iar tanara avea urme de strangulare.

Echipajul SMURD a incercat timp de o ora sa resusciteze pe fata, insa aceasta nu a putut fi salvata, fiind declarat decesul.