Parchetele vor inchiria spatii pentru amplasarea unor magazine cu produse alimentare, automate de bauturi, centre de dactilografiere si copiere acte si puncte de vanzare de carte juridica, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern (HG), publicat pe site-ul Ministerului Justitiei.

"Masura propusa are in vedere asigurarea unor facilitati tuturor participantilor la actul de justitie (procurori, grefieri, avocati, justitiabili) cu scopul utilizarii eficiente a timpului alocat pentru indeplinirea procedurilor legale", se arata in nota de fundamentare a proiectului de HG, potrivit Mediafax.

Initiatorii proiectului propun ca inchirierea acestor spatii sa se faca in urma desfasurarii unei licitatii publice, organizata de parchetul care are dreptul de administrare al respectivului imobil.

"Din chiria incasata potrivit contractului, o cota-parte de 20 la suta sa ramana la dispozitia parchetelor titulare ale dreptului de administrare, pentru cheltuielile de intretinere si functionare a imobilelor in care se afla spatiile inchiriate, iar restul de 80 la suta sa se vireze la bugetul de stat", mai propune proiectul de act normativ.

Initiatorul acestui proiect este Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).