Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis joi ca sunt neconstitutionale dispozitiile referitoare la excluderea procurorului de la dezbaterea contradictorie a probelor cuprinse la art.374 alin. (7) teza a doua din Codul de procedura penala, informeaza Agerpres.

Plenul Curtii Constitutionale a luat joi in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.374 alin. (7) teza a doua din Codul de procedura penala, potrivit carora "Probele administrate in cursul urmaririi penale si necontestate de catre parti nu se readministreaza in cursul cercetarii judecatoresti. Acestea sunt puse in dezbaterea contradictorie a partilor si sunt avute in vedere de instanta la deliberare".

"Cu unanimitate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca solutia legislativa de excludere a procurorului de la dezbaterea contradictorie a probelor, cuprinsa in art.374 alin. (7) teza a doua din Codul de procedura penala, este neconstitutionala", arata CCR intr-un comunicat transmis joi.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziilor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.