Sorin Ovidiu Vintu propune adoptarea unei amnistii generale pentru "restartarea Romaniei", unul dintre argumentele principale in favoarea acestei ideii fiind acela ca generalul SRI Florian Coldea "si ai lui" si-ar pierde "puterea nelegitima" si nu vor mai putea santaja pe nimeni cu dosare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"(...) singura solutie este ca intreaga clasa politica actuala, in frunte cu domnisoara Iohannis, sa decida restartarea aparatului administrativ, restartarea Romaniei, printr-o amnistie generala. O idee deloc populara printre voi, dar absolut necesara.

Nici mie nu-mi place ideea sa stiu ca un Basescu, un Ghita sau un Coldea scapa de inchisoare, dar pastrarea luciditatii este mai importanta decat setea de razbunare. Schimbarea legii de finantare a partidelor, crearea Republicii Prezidentiale, lansarea de catre stat a unui proiect economic si o amnistie generala sunt solutiile acestui moment", scrie Vintu, pe blogul lui.

Acesta a afirma ca, in urma "valului urias de arestari din toate sectoarele de activitate, tara s-a blocat, nimeni nu mai semneaza nimic", "o atmosfera de teroare si suspiciune generalizata strabate toate paturile sociale" iar "SRI-ul face ravagii; instaleaza tehnica de monitorizare in lifturi, in closete, in dricuri, in prezervative si sub mesele din carciumile la moda".

Singura solutie, in opinia lui Sorin Ovidiu Vintu, pentru deblocarea acestei situatii ar fi o amnistie generalizata, care ar avea ca avantaje:

  • 1. Deblocarea instantelor si a parchetelor de un numar urias de dosare.
  • 2. Rezolva problema supra-aglomerarii sistemului penitenciar.
  • 3. Scad costurile cu intretinerea detinutilor.
  • 4. Se indreapta numeroasele erori judiciare facute de judecatori tampiti sau de rea-credinta.
  • 5. Dispare teama functionarului. Aproape toti au cate un schelet in dulap. Printr-o amnistie, scapa de acest schelet, iar spaima prin care a trecut ii va pondera semnificativ lacomia.
  • 6. Scapati de presiune, oamenii de afaceri vor reincepe sa investeasca in tara, creand noi locuri de munca si bani la buget.
  • 7. Politicienii nu vor mai putea fi santajati cu problemele trecutului si vor incepe sa se ocupe si de interesele voastre.
  • 8. Se duce dracului puterea nelegitima pe care Coldea si ai lui au dobandit-o. Nu vor mai putea santaja pe nimeni, nu vor mai putea speria pe nimeni cu dosare. Sunt o multime de informatii compromitatoare despre unii si despre altii pe care dl. Coldea le detine. Asa se explica, de exemplu, de ce a avut tupeul sa-i ordone lui Cocos o plata de 500.000 de euro catre Ghita - stia ca banii sunt din spagile pe care acesta le-a obtinut in afacerea Microsoft si altele. Cu acesti bani, Ghita si Coldea au furat o televiziune finantand o alta. Acest infractor de drept comun conduce un serviciu de informatii, santajand cu dosare tot ce misca in tara asta.

Vintu crede ca, in urma acestei legi a amnistiei, Florian Coldea va fi "cercetat pentru intreaga sa activitate infractionala, pentru ca nu ar mai avea cu ce sa santajeze pe nimeni", "nici el si nici stapanii lui de peste ocean", fara a fi clar de ce considera fostul patron al Realitatii TV ca legea amnistiei nu i s-ar aplica si generalului SRI.

S.O.V. afirma ca nu este vorba despre o "pledoarie pro domo": "Printre foarte putinele lucruri de care ma tem nu se afla in niciun caz 'tubulatura', asa cum am vazut ca ii spuneti mai nou".