Problema identificarii unor solutii la nivelul UE pentru imbunatatirea conditiilor din penitenciare a fost unul dintre subiectele abordate, luni, de ministrul de Justitie Robert Cazanciuc si omologul sau britanic, Shailesh Vara, la Global Law Summit, ce are loc la Londra. Cazanciuc a discutat cu ministrul britanic pentru organizarea instantelor si ajutor judiciar, Shailesh Vara, pe mai multe subiecte, de la organizarea instantelor, la protectia datelor cu caracter personal, piata unica digitala, transferarea persoanelor condamnate si, in special, problema identificarii unor solutii la nivelul UE in ceea ce priveste alocarea de resurse financiare pentru imbunatatirea conditiilor din penitenciare, informeaza Mediafax.

Aceasta din urma problema a fost abordata de ministrul roman si cu omologii din Austria, Cipru, Finlanda, Slovacia si Bulgaria, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Justitiei.

Summit-ul, menit sa marcheze implinirea a 800 de ani de la semnarea Magnei Charta Libertatum, reuneste ministri ai Justitiei, procurori generali, practicieni, universitari si reprezentanti ai mediului de afaceri din intreaga lume. Dezbaterile au in prim plan semnificatia Magnei Charta, precum si actualitatea valorilor consacrate sau inspirate de acest document fondator, atat din perspectiva constitutionalismului britanic, cat si a celui universal, conform sursei citate.