Sebastian Ghita a declarat luni ca "reflecteaza" la retragerea sa din Comisia parlamentara pentru controlul Serviciului Roman de Informatii, dar a precizat ca marti va participa la sedinta in care va fi audiat Eduard Hellvig, propus de presedintele Klaus Iohannis pentru sefia SRI. Sebastian Ghita a facut declaratii presei inaintea inceperii sedintei de plen in care Camera Deputatilor dezbate si voteaza o noua cerere de incepere a urmaririi penale si arestare preventiva a Elenei Udrea, in dosarul Gala Bute: "Eram adversari politici, asta nu inseamna ca nu vorbim intre noi din cand in cand (despre Elena Udrea - n.red.). Este un vot personal, nu cred ca va va spune cineva cum voteaza. Toti cei oarecum responsabili incercam sa nu-i impidicam pe procurori si pe justitie sa afle adevarul. Asa cum exista un curent in societate, viata de dupa revolutie a facut ca mai multi demnitari sa fie cercetati. Nu vad de ce cercetari ale procurorilor pot reprezenta o problema. Toti trebuie sa ne obisnuim", a afirmat Sebastian Ghita.

Sebastian GhitaFoto: Captura B1TV

Sebastian Ghita a mai spus ca nu si-ar dori ca despre partidul pe care doreste sa-l infiinteze sa se spuna, la fel ca despre televiziunea RTV, ca este "partidul SRI". In plus, "pot pararea suspiciuni ca in prezent in comisia SRI as putea fi ajutat", a adaugat Sebastian Ghita, inainte de a sublinia: "Apropierea nu ajuta nici pe mine nici pe dansii".

Sebastian Ghita a comentat si nominalizarea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI: "Ma asteptam din partea domnului Iohannis sa faca o nominalizare la nivelul domnului Maior. Numirea unui apropiat politic si a unui membru marcant al PNL in campanie e ca si cum domnul Ponta, odata ajuns presedinte, m-ar fi numit pe mine. Sper ca domnul Hellvig, odata numit, sa fie un barbat de stat, sa uite ca a fost un apropiat al lui Crin Antonescu, sa uite ca este apropiat al lui Klaus Iohannis, sa iasa din politica."