Liceeni de la Colegiul Tehnic Grivita din Bucuresti sunt primii absolventi ai cursului de 3D Printing, anunta ECDL Romania, care a sustinut acest proiect. Operatorul National al licentei ECDL in Romania precizeaza intr-un comunicat remis HotNews.ro ca ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, va discuta astazi cu elevii implicati la curs, iar alti liceeni vor testa tehnologiile de imprimare 3D.

12 elevi de la Colegiul Tehnic Grivita din Capitala au participat la un training despre tehnicile de modelare si imprimare 3D prin proiectul Liceenii invata 3D Printing, initiat de ECDL Romania, se arata in comunicat. Timp de o luna, liceenii s-au intalnit cu specialisti ai ENEVO Group secondati de profesori din scoala si au imprimat 3D propriile obiecte concepute.

Astazi, 23 februarie, la Colegiul Tehnic Mecanic Grivita se va desfasura o sesiune de demostratii 3D printing si o dezbatere pe tema importantei noilor tehnologii in educatia generatiilor viitoare.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL - European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale, este recunoscut la nivel international in 150 de tari si are pana in prezent peste 13 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence), se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. ECDL Romania este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.