Aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toata tara, 12.748 din Bucuresti, sustin luni prima proba a simularii evaluarii nationale la Limba si literatura romana.

"Se va respecta intocmai metodologia de la Evaluarea Nationala. Vor fi respectate conditiile legate de intrarea in salile de examinare, de monitorizare video, de multiplicare a subiectelor. Lucrarile vor fi corectate si evaluate la fel ca cele de la Evaluarea Nationala', a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al ISMB Marian Banu.

Astfel, luni, elevii din ultima clasa de gimnaziu vor sustine proba la Limba si literatura romana, care va fi urmata marti de cea la Matematica.

Elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine miercuri simularea la Limba si literatura materna.

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 6 martie.

Si elevii din clasele a XI-a si a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat incepand cu 2 martie.

Simularile au ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.