Instanta suprema judeca joi un nou termen in dosarul referendumului din 2012 privind demiterea presedintelui, in care este cercetat si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

La termenul anterior, pe 5 februarie, a fost audiat Liviu Dragnea, care s-a declarat nevinovat si a afirmat ca nu are cunostinta despre mesajele tip SMS trimise in ziua referendumului in teritoriu, care erau urmate de numele sau initialele sale.

El a aratat ca se considera nevinovat de acuzatiile care i se aduc si ca acest dosar poate vulnerabiliza sistemul democratic, pentru ca exista riscul ca orice sef de campanie, de la orice partid, sa nu mai aiba curaj sa se implice intr-o campanie electorala, deoarece nu a facut altceva decat ce au facut alti lideri de campanie la orice alegeri.

Tot la acest termen, avocatul lui Liviu Dragnea a cerut audierea premierului Victor Ponta, dar si a unui numar de 18 coordonatori ai PSD in campania pentru referendumul din 2012 privind demiterea presedintelui.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.