Deputatul PSD Cluj Aurelia Cristea propune o initiativa legislativa pentru interzicerea fumatului in spatiile publice inchise - baruri, cluburi, discoteci, cafenele si restaurante. Senatorul PSD intentioneaza ca, inainte de a depune in Parlament proiectul de lege, sa il supuna consultarii si dezbaterii publice, "pentru a obtine un cat mai larg consens din partea tututor celor implicati, afectati, interesati de acest subiect".

Aurelia Cristescu spune ca "Este un pariu pentru tanara generatie, o sansa pe care suntem obligati sa i-o dam la o viata mai sanatoasa. Este o initiativa pentru care am nevoie de suportul tuturor celor interesati de sanatatea lor si a copiiilor lor,de aceea am decis sa o supun dezbaterii publice inainte de a o depune in Parlament. Este un draft, pe care va invit sa il consultati, sa il imbunatatiti, sa il amendati, sa il criticati, in urmatoarele 30 de zile."

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, al carei unic initiator este Aurelia Cristea, deputat PSD, "La articolul 3, alineatul (3), se modifica si va avea urmatorul cuprins: Fumatul este interzis complet in baruri, cluburi, discoteci, cafenele, restaurante si in alte unitati de alimentatie publica."

Legea 349/2002 privind fumatul in spatii publice prevede, in prezent, la articolul 3, ca in baruri, cafenele sau restaurante "Fumatul este permis in spatii special amenajate pentru fumat, cu respectarea urmatoarelor conditii obligatorii: sa fie construite astfel incat sa deserveasca doar fumatul si sa nu permita patrunderea aerului viciat in spatiile publice inchise; sa fie ventilate corespunzator, astfel incat nivelul noxelor sa fie sub nivelurile maxime admise."