Omul de afaceri Ion Tiriac invita, intr-o scrisoare deschisa, autoritatile sa verifice activitatile derulate de firmele din grupul pe care il controleaza, precizand ca va actiona in instanta orice "act public" care ii aduce atingere reputatiei personale, imaginii familiei sale sau a grupului, scrie Mediafax.

Ion TiriacFoto: AGERPRES

Declaratia acestuia vine dupa ce presa a scris in ultimele zile Directia Nationala Anticoruptie ar efectua cercetari in rem legate de folosirea de fonduri europene in constructia clubului "Stejarii".

Potrivit ziarului Bursa, "Stejarii Country Club", dezvoltat de Ion Tiriac, se afla in imediata apropiere a complexului rezidential de lux "Stejarii", construit de omul de afaceri in zona padurii Baneasa din Capitala. Clubul reprezinta o investitie de circa 18 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro provin din fonduri europene.

"Subsemnatul, Ioan Tiriac, fidel legilor Romaniei, pe care le respect atat in calitate de cetatean al Romaniei, cat si ca investitor in economia locala, partizan transparentei, eticii si bunelor practici de afaceri, lansez pe aceasta cale o invitatie deschisa catre orice Autoritate a Statului Roman in vederea verificarii activitatilor intreprinse de catre companiile Grupului Tiriac", se arata in scrisoarea adresata de omul de afaceri autoritatilor statului si presei.

Omul de afaceri a decis sa faca acest demers public pentru a arata ca activitatea companiilor din Grupul Tiriac se face cu respectarea legilor Romaniei si pentru a pune capat speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni.

"Pentru aceasta, va asiguram de intreaga colaborare, transparenta si deschidere a companiilor din Grupul Tiriac in relatia cu Autoritatile Statului Roman prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor legal necesare acestui demers", adauga omul de afaceri.

In acelasi timp, Tiriac lanseaza o invitatie catre presa centrala, in numele unei corecte si documentate informari a publicului, in cazul in care jurnalistii doresc sa verifice veridicitatea informatiilor obtinute din surse proprii, sa se adreseze reprezentantilor companiilor din Grupul Tiriac.

"Astfel, se pot evita foarte usor speculatiile, dezinformarea sau informarea partiala asupra unor subiecte, doar din dorinta de senzational. In egala masura, va aduc la cunostinta ca vom sanctiona pe cale legala, prin demersuri active in justitie, orice act public ce aduce atingere reputatiei personale, a imaginii familiei mele sau a companiilor din Grupul Tiriac", se incheie scrisoarea semnata de Ion Tiriac.

Grupul Tiriac reuneste peste 40 de companii private autohtone, activand in domeniul auto, imobiliar, serviciilor financiare, leasing, transport aerian si energie.