Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la o biserica de lemn, monument istoric din secolul al XIX-lea, din localitatea suceveana Poiana Stampei, pentru stingerea flacarilor intervenind echipaje de pompieri militari din judetele Suceava si Bistrita Nasaud, anunta Mediafax. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, Alin Galeata, a declarat ca pentru stingerea incendiului izbucnit la biserica din lemn "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Poiana Stampei au intervenit pompierii militari din Vatra Dornei, din Campulung Moldovenesc si din judetul Bistrita Nasaud, cu sapte autospeciale.

In incendiu au ars acoperisul bisericii, pe o suprafata de 300 de metri patrati, iar flacarile au afectat si catapeteasma, ajungand pana la altar.

Potrivit sursei citate, focul a fost localizat si se lucreaza pentru lichidarea incediului, urmand sa fie stabilite cauzele izbucnirii focului.

Primarul comunei Poiana Stampei, Vilut Mezdrea, a declarat cca biserica fusese reabilitata si ca in 26 iulie urma sa fie sfintinta.

El a spus ca a fost curatata pictura, iar in interior s-a refacut pardoseala, cu beton, fiind introdusa in pardoseala si incalzirea si a fost construita si o centrala termica.

Primarul a mentionat ca, din datele pe care le are, se pare ca incendiul a pornit din altarul bisericii si ca urmeaza ca pompierii sa stabileasca exact cauza producerii acestui incendiu

Biserica din lemn "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Poiana Stampei a fost construita intre anii 1883-1885, cu aprobarea imparatului Franz Joseph I, catapeteasma a fost pictata de pictorul bucovinean Epaminonda Bucevschi, iar printre preotii care au slujit in aceasta biserica a fost Simeon Florea Marian, folclorist si etnograf, membru al Academiei Romane, care a fost si preot.