Aproximativ 500 de de politisti locali, majoritatea avand pe fata masti Anonymous, au protestat luni in Piata Constitutiei din Capitala, nemultumiti de intentia guvernantilor de a reduce cu aproape o jumatate alocatia pentru norma de hrana, transmite Mediafax.

Protest al politistilor in Piata ConstitutieiFoto: Agerpres

Politistii locali s-au strans in Piata Constitutiei, la protestul organizat de Sindicatul Pro Lex, fata de hotararea de Guvern privind norma de hrana, care, spun ei, va fi discutata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Sindicalistii spun ca, potrivit hotararii de Guvern, norma de hrana a politistilor locali ar urma sa fie stabilita in functie de numarul de ore lucrate, si nu in functie de numarul zilelor lucratoare, asa cum se intampla la Politia nationala.

"Zilele acestea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a elaborat un proiect de hotarare de guvern prin care prevede reducerea normei de hrana la jumatate. Daca HG va fi adoptata in aceasta varianta, vom asista la o taiere a veniturilor mai mare decat cea a Guvernului Boc", a declarat Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Pro Lex.

Protestatarii se considera nedreptatiti de aceste schimbari, in conditiile in care politistii locali au preluat o parte din atributiile Politiei nationale.

Acestia au pe fata masti Anonymous si scandeaza "Domnul Oprea, nu uita, si Locala e a ta", aceeasi lozinca fiind adaptata si pentru premierul Victor Ponta si ministrul Liviu Dragnea.

Protestatarii au bannere pe care scrie "SOS politistul roman", "Mai bine nu mai furati, decat hrana sa ne-o taiati", "Nu ne putem risca viata, integritatea si libertatea pentru 700 de lei pe luna" si "Semanati taieri, culegeti haos".

O delegatie a Sindicatului Pro Lex a intrat pentru negoceri la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

La mitingul din Piata Constitutiei participa si politisti locali din alte orase ale tarii.