Premierul Victor Ponta a participat la un eveniment economic ce a avut loc in New York, fiind prezent la invitatia lansata de Peter Tichansky, Presedinte si CEO al BCIU (Business Counscil for International Understanding), conform unui comunicat al Biroului de Presa a Guvernului. Primul-ministru a prezentat evolutiile recente din Romania si perspectivele economiei romanesti si a raspuns la intrebarile participantilor.

Victor PontaFoto: Agerpres

Comunicatul integral al Guvernului

La invitatia domnului Peter Tichansky, Presedinte si CEO al BCIU (Business Counscil for International Understanding), Primul-Ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, a participat, in calitate de invitat de onoare, la manifestarea dedicata tarii noastre, organizata de prestigioasa organizatie.

BCIU este o organizatie neguvernamentala de sprijinire a exporturilor si investitiilor americane peste hotare, infiintata in anul 1955 de catre fostul Presedinte al SUA, Dwight D. Eisenhower. Organizatia regrupeaza peste 150 de mari companii americane si internationale, cu activitate in SUA.

BCIU organizeaza periodic manifestari dedicate unor state ale lumii, parteneri economici si comerciali importanti ai Statelor Unite ale Americii, si invita oficiali ai acestor state sa prezinte evolutiile recente din tarile lor.

Cu acest prilej, au fost prezenti reprezentantii unor companii precum: Parsons Corporation din California, BlueMountain Capital, Bell Helicopter, Lockheed-Martin Corporation, Newtyn Management LLC, GTECH Corporation, Meridian Technologies, Estee Lauder, Boewulf Energy, Prism Group, Mayer Brown LLP, NBC Universal, Ethan Allen Corporation, Pataki Cahill Group, Henry Schein Inc., Willis of New York, East West Institute, Baupost Group LLC, GMO LLC.

Primul-Ministru a prezentat evolutiile recente din Romania si perspectivele economiei romanesti si a raspuns la intrebarile participantilor.

La eveniment au participat, in calitate de invitati speciali, si domnii Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, si Lucian Anghel, presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Acestia au prezentat evolutiile recente specifice pietei de capital din tara noastra si procesul de listare internationala a unor mari companii romanesti, precum Petrom, Romgaz si Electrica. A urmat o sesiune de intrebari si raspunsuri specifica evenimentelor desfasurate cu reprezentantii de pe Wall Street.