Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a dezmintit vineri, la Curtea de Arges, zvonurile privind declansarea unei actiuni de recrutare sau de mobilizare a tinerilor.

'Nu exista nicio masura de recrutare sau de mobilizare a tinerilor. (...) Cred ca este o intoxicare, daca imi amintesc, si anul trecut a mai existat acest subiect, am facut si atunci precizarile necesare. Nu este nicio actiune de recrutare sau de mobilizare a tinerilor', a declarat Mircea Dusa, citat de Agerpres.

Ministrul Apararii a adaugat ca o mobilizare ar fi posibila, conform legislatiei actuale, doar daca Romania s-ar afla in razboi.

'Pe timp de pace, serviciul militar obligatoriu a fost desfiintat. Poate exista o recrutare sau o mobilizare a tinerilor in situatia in care se declara stare de razboi. Dar a declara stare de razboi este un lucru mai complicat, se declara prin hotarare a Parlamentului, nu suntem in aceasta situatie', a explicat ministrul Apararii Nationale.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, insotit de seful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciuca, a participat vineri la ceremonia de plecare intr-o noua misiune in Afganistan a militarilor Batalionului 33 Vanatori de Munte 'Posada', desfasurata pe platoul de langa Biserica Domneasca din Curtea de Arges.