Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi ca Acordul de la Minsk reprezinta "un pas pozitiv, daca e implementat strict si ostilitatile se incheie duminica".

"Astept cu nerabdare rezultate concrete", a adaugat Aurescu pe contul de Twitter a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), potrivit Agerpres.

Totodata, intr-un comunicat de presa remis joi, MAE apreciaza ca intelegerea rezultata in urma intalnirii de la Minsk reprezinta un prim pas in vederea detensionarii situatiei de securitate din sud-estul Ucrainei si in directia solutionarii crizei din Ucraina.

"In cazul aplicarii cu strictete a prevederilor sale, mai ales a deciziei de implementare a incetarii focului, incepand cu 15 februarie, de o maniera neconditionata si cuprinzatoare, intelegerea de la Minsk de astazi poate facilita imbunatatirea situatiei de securitate", se arata in comunicatul amintit.

MAE subliniaza ca va urmari "cu toata atentia" ca intelegerile sa fie implementate "neintarziat, integral si neconditionat" astfel incat sa fie in masura sa produca rezultate concrete in teren, "creand perspectiva pentru un proces politic amplu de solutionare a crizei din Ucraina".

Kievul si rebelii separatisti au semnat o foaie de parcurs vizand impunerea pacii in Ucraina, care prevede in special instituirea unui regim de incetare a focului incepand de duminica, 15 februarie, si crearea unei zone-tampon largite, au anuntat joi liderii rus, ucrainean, francez si german, la finalul unor negocieri maraton de aproape 15 ore la Minsk.

Grupul de contact, constituit din reprezentanti ucraineni, rusi si ai OSCE, au negociat la Minsk cu rebelii separatisti, in paralel cu discutiile intre Francois Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin si Petro Poroshenko.