Premierul Victor Ponta a prezidat miercuri, la Washington, masa rotunda organizata de American-Romania Business Council (AMRO), informeaza un comunicat remis joi de Guvern.

Potrivit comunicatului, evenimentul a regrupat companii importante din cadrul AMRO, precum ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken si a fost gazduit de Eric Stewart, presedinte al American-Romanian Business Counscil.

"Companiile americane deja prezente in tara noastra i-au prezentat primului-ministru si celorlalti participanti diverse aspecte ale activitatii lor si au solicitat sprijinul Guvernului, acolo unde a fost cazul. La randul lor, acele companii care se afla intr-un proces de evaluare a viitoarelor investitii in Europa Centrala si de Sud-Est au fost interesate sa cunoasca evolutiile economice recente din tara noastra, cat si stadiul raporturilor bilaterale oficiale. Un interes aparte a fost manifestat in legatura cu recenta intalnire dintre premierul Victor Ponta si Secretarul pentru Comert al Statelor Unite, doamnna Penny Pritzker", se precizeaza in comunicatul Guvernului.

Executivul anunta de asemenea ca membrii AMRO vor participa, in luna mai a acestui an, la misiunea economica pe care o va realiza Departamentul Comertului al SUA in Romania.