Guvernul Leanca 2 nu a primit votul de incredere in Parlamentul de la Chisinau, anunta unimedia.info. Dupa ce au dezbatut Programul de activitate al noului Cabinet, doar 42 de deputati au votat noul guvern.

Pentru investirea Guvernului erau necesare cel putin 51 de voturi.

Potrivit Constitutiei, seful statului poate desemna repetat un candidat pentru functia de premier. Daca in 45 de zile de la esuarea numirii noului Executiv legislativul nu va accepta candidatul propus de presedintele tarii, Parlamentul este dizolvat si sunt organizate alegeri anticipate.

Reactii din Uniunea Europeana nu au intarziat. Eurparlamentarul Andi Cristea (PSD/S&D), presedintele Delegatiei UE-Republica Moldova a Parlamentului European, s-a declarat ingrijorat de situatia de la Chisinau.

"Faptul ca noul guvern nu a primit astazi votul de incredere al Parlamentului Republicii Moldova este ingrijorator. Clasa politica de la Chisinau are obligatia sa priveasca cu mai multa atentie vointa liber exprimata a propriilor cetateni si sa gaseasca intelepciunea unui dialog constructiv care sa permita continuarea parcursului European. Reafirm importanta instalarii unui Guvern care sa continue munca in ceea ce priveste apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana", a afirmat eurodeputatul roman.