Ion Boraciu, judecat in dosarul magistratului Stan Mustata, pentru ca intermedia mita primita de judecator in schimbul unor solutii favorabile in dosare, a fost retinut pentru viol, procurorii urmand sa ceara joi instantei arestarea lui preventiva, potrivit unor suse judiciare citate de agentia Mediafax.

Sursele citate au declarat ca Ion Boraciu a fost retinut miercuri, pentru o fapta de viol, in urma unei anchete instrumentate de politistii Serviciului Omoruri, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Politistii si procurorii au facut doua perchezitii, la locuinta si la biroul lui Boraciu, care nu a recunoscut fapta. Ion Boraciu urmeaza sa fie prezentat magistratilor Judecatoriei Sectorului 2, cu propunere de arestare preventiva.

In 23 mai 2014, Ion Boraciu a fost trimis in judecata in acelasi dosar cu judecatorul suspendat Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti. Boraciu este acuzat ca lua legatura cu inculpati din dosare judecate de Stan Mustata si cerea bani de la acestia sau de la apropiati ai lor, pentru ca judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti sa le dea decizii favorabile.

Potrivit procurorilor DNA, Ion Boraciu ar fi intervenit atat pentru schimbarea masurilor de arest preventiv pe numele unor persoane dispuse sa plateasca sume importante de bani pentru a fi cercetate sub control judiciar, cat si pentru obtinerea unr solutii favorabile pentru persoane care facusera apel dupa condamnarea la pedepse cu inchisoarea.