Senatorii vor da, in sedinta plenului de joi, un vot cu privire la solicitarile primite de la procurorul general, Tiberiu Nitu, referitoare la incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul fostilor ministri ai Economiei, senatorii Ion Ariton si Varujan Vosganian, scrie Agerpres.

In timpul dezbaterilor din plenul Senatului de miercuri, atat Ion Ariton, cat si Varujan Vosganian au putut sa isi exprime punctul de vedere, insa cel din urma a solicitat sa ii fie acordata posibilitatea de a sustine si joi o pledoarie in favoarea sa.

Pe de alta parte, Ion Ariton le-a solicitat colegilor sai din Senat sa aprobe favorabil cererea procurorilor de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul sau, precizand ca nu doreste o tergiversare a votului. Senatorii din Comisia juridica au avizat favorabil, marti, cu majoritate de voturi, cererile pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri ai Economiei Ion Ariton si Varujan Vosganian.

Procurorul general Tiberiu Nitu a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, in dosarul Gala Bute. De asemenea, Tiberiu Nitu a trimis Senatului si cererea DIICOT de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.