Un truc vechi revine la moda si este pe cale sa pacaleasca foarte multi romani. S-a intamplat ca un prieten vechi sa va ceara printr-un mail ajutorul? Fiti cu mare bagare de seama. Riscati sa picati in plasa infractorilor cibernetici si povestea cu prietenul la ananghie sa fie 100 % o inventie. Psihiloaga Colegiului National Dinu Lipatti din Bucuresti, Alina Munteanu a devenit fara voia ei una dintre victimele acestui tip de inselatorie- un fel de "metoda accidentul" in online.

Persoane, ramase deocamdata necunoscute, i-au furat adresa de mail si au trimis catre toti cei din lista de contacte un mesaj prin care ii anuntau ca: "Am fost atacata in Ankara pe drumul inapoi la hotel. Am pierdut banii, cardurile bancare, telefonul, totul. Am nevoie urgenta de niste bani. Ii voi restitui cand ma intorc acasa".

"Eram la volan si am fost sunata de mai multe persoane spunandu-mi ca au primit un mail de la mine in care se spunea ca sunt la Ankara si ca am fost jefuita si am nevoie de bani. M-am ingrijorat pentru cei care au primit mail-ul si care ar fi putut sa puna banii", a spus victima.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV