Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat vineri cu Ordinul "Barbatie si Credinta" in grad de Ofiter e chestorul principal de politie Ioan-Nicolae Cabulea, anunta Administratia Prezidentiale. Cabulea a fost urmarit penal pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in dosarul listelor electorale folosite la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din 2012.

Ioan Nicolae CabuleaFoto: MAI

Procurorii sustineau la acel moment ca secretarul de stat Ioan Nicolae Cabulea, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI, ar fi dispus ca seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor, chestorul Manoloiu Constantin, sa intocmeasca actul oficial transmis catre Curtea Constitutionala conform caruia MAI nu-si poate "asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente". La acel moment, Parchetul General era condus de Daniel Morar.

Surse din Parchetul General au declarat ca dosarul chestorului Cabulea a fost clasat de procurori in urma cu scurt timp. Parchetul General e condus acum de Tiberiu Nitu.

Decorarea a fost facuta la propunerea viceprim-ministrului pentru Securitate Nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.