Joi, vremea va fi calda pentru aceasta data calendaristica, chiar deosebit de calda in jumatatea sudica a tarii, informeaza Mediafax. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele innorari in regiunile nordice si centrale, unde cu totul izolat se vor semnala precipitatii mixte. In nordul Carpatilor Orientali vor fi fulguieli. Seara si in cursul noptii de joi, innorarile se vor extinde. Vor cadea precipitatii in general slabe, astfel: ninsori la munte, predominant ninsori in Moldova si local in Transilvania, ploi in sudul si sud-estul teritoriului si pe arii restranse in rest.

Vantul se va intensifica treptat, incepand de dupa-amiaza in Banat, apoi si in celelalte regiuni, vitezele mai mari la rafala urmand a se inregistra pe crestele montane si in sudul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 grade in nordul Moldovei si 12 grade in sud-est, iar cele minime se vor incadra intre -4 si 5 grade, usor mai scazute in depresiuni. Izolat in zonele joase vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data si in Capitala. Temperatura maxima va fi in jur de 10 grade, iar cea minima de 2...3 grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi va prezenta innorari. In cursul noptii, vantul se va intensifica si temporar va ploua slab.

Vineri, desi in scadere fata de ziua anterioara, valorile termice se vor mentine peste cele normale la aceasta data in vest si sud, iar in restul teritoriului se vor situa in jurul normelor. Innorarile vor persista si vor cadea precipitatii pe arii extinse. In cursul zilei vor fi mai ales ploi, local in jumatatea sudica tarii si se vor semnala ninsori in zona de munte si in regiunile nordice. Spre seara si in timpul noptii, aria ninsorilor se va extinde, cuprinzand cea mai mare parte a tarii si se va depune strat nou de zapada, exceptand litoralul, unde precipitatiile vor fi mixte. Izolat vor fi cantitati de apa mai insemnate.

Vantul va avea intensificari in special la munte si in regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 0 si 10 grade, iar cele minime se vor incadra intre -5 si 3 grade.