Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, marti, ca "in cadrul CCR nu s-a schimbat nimic" in cazul lui Toni Grebla. "Faptul ca s-a cerut incuviintarea arestarii nu schimba situatia. Numai in cazul in care va fi trimis in judecata el poate fi revocat din functia de judecator. Nu avem ce sa facem noi. Solutia este la dumnealui, daca isi da demisia sau nu si-o da", a explicat Zegrean.

Foto:

Presedintele Curtii Constitutionale a adaugat ca "deocamdata s-a cerut, inca nu s-a dat incuviintarea. Nu inseamna ca daca s-a cerut or sa il si aresteze. Grebla nu a anuntat nicio demisie."

Intrebat de jurnalisti ce ar face daca ar fi in situatia lui Toni Grebla, Augustin Zegrean a raspuns ca "Nu sunt in situatia lui si sper sa nici n-ajung, nu stiu sa va spun ce as face. Dumnealui spune ca nu este vinovat cu nimic."

Procurorii DNA au cerut, marti, aviz de la Senat pentru arestarea preventiva si trimiterea in judecata a lui Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie a fost trimisa procurorului general al Romaniei, care urmeaza sa sesizeze Biroul Permanent al Senatului, pentru a putea fi declansate procedurile de arestare si trimitere in judecata a lui Toni Grebla.