Presedintele Klaus Iohannis a facut luni o vizita la Curtea Constitutionala, la invitatia presedintelui Curtii, Augustin Zegrean, seful statului discutand cu judecatorii CCR "probleme curente ale activitatii lor din aceasta perioada", anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a facut in aceasta dupa-amiaza o vizita la Curtea Constitutionala, la invitatia presedintelui Curtii Constitutionale, domnul Augustin Zegrean. Domnul Presedinte Klaus Iohannis a discutat cu judecatorii Curtii probleme curente ale activitatii lor din aceasta perioada", se arata in comunicatul difuzat luni seara de Presedintie.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a participat luni, la Palatul Cotroceni, la intalnirea pe care seful statului a avut-o cu absolventii Institutului National al Magistraturii.

Vizita vine in contextul in care Curtea Constitutionala, care in 2014 a respins doua proiecte legislative privind retentia datelor, a fost criticata dur atat de George Maior (la acel moment seful SRI), dar si de politicieni precum Sebastian Ghita sau ziaristi si analisti. Maior a lansat un nou atac asupra CCR in ianuarie 2015, dupa ce o a treia lege a fost declarata neconstitutionala. La scurt timp, George Maior si-a anuntat demisia din functia de director al SRI.