Universitatea din Bucuresti anunta ca lanseaza un nou ciclu de cursuri in cadrul programului masteral in stiinte cognitive Open Mind. Inscrierea la admitere va avea loc in perioada iulie - septembrie 2015. Cursurile programului Open Mind sunt predate de profesori ai universitatii si de profesori invitati de la universitati precum Birkbeck College, Londra; Ecole Normale Superieure, Paris; University of Toronto; University of East Anglia; Tulane University.

Programul de masterat Open MindFoto: unibuc.ro

Masteratul in stiinte cognitive Open Mind la care Universitatea din Bucuresti anunta ca organizeaza admitere are o durata de doi ani: 2015-2017. Inscrierea se realizeaza la secretariatul Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, iar admiterea se face prin sustinerea unui interviu, in engleza. Vezi aici mai multe detalii si ce trebuie sa contina dosarul de inscriere

Cursurile Open Mind pentru anul academic 2015 - 2017 sunt urmatoarele:

Toamna/Iarna 2015

  • Mircea Dumitru (rectorul Universitatii din Bucuresti), REASONING, 19 octombrie - 5 noiembrie 2015
  • Teodora Gliga (Birkbeck College, Londra), COGNITIVE AND BRAIN DEVELOPMENT, 10 - 22 decembrie 2015; 11 - 23 ianuarie 2016.

Primavara 2016

  • Coralie Chevallier (Ecole Normale Superieure, Paris), SOCIAL COGNITION, 1 - 20 februarie 2016
  • Nicolas Baumard (Ecole Normale Superieure, Paris), MORAL PSYCHOLOGY, 1 - 20 februarie 2016
  • Patricia Ganea (University of Toronto), LANGUAGE DEVELOPMENT, 4 - 23 aprilie 2016

Toamna 2016 (preliminar)

  • Martin Doherty (University of East Anglia), THEORY OF MIND, Octombrie 2016
  • Angelica Staniloiu (University of Toronto), MEMORY, Noiembrie 2016
  • (TBA) SOCIAL NEUROSCIENCE, Noiembrie/Decembrie 2016

Primavara 2017 (preliminar)

  • Alina Tigau (Universitatea din Bucuresti), THE COMPUTATIONAL MIND: LANGUAGE, Martie 2017
  • Radu Bogdan (Tulane University), MIND IN EVOLUTION, Mai 2017

Programul Open Mind al Universitatii din Bucuresti este in al treilea an de functionare, iar activitatea este organizata pe doua linii de actiune. Este vorba despre o axa de predare, destinata absolventilor de nivel licenta, care implica seminarii, cursuri si activitate individuala, conducand la un program de masterat in Stiinte Cognitive.

Acesteia i se adauga o axa de comunicare stiintifica, deschisa unei audiente mai largi formata din cercetatori, profesori, studenti si publicului larg si constand in workshop-uri centrate pe o problematica intensa prin care sa se exploreze temele stiintifice importante si care prezinta interes pedagogic in domeniul stiintelor cognitive dintr-o varietate de discipline, informeaza Universitatea intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Potrivit institutiei de invatamant superior, programul masteral este format din ambele axe, "pentru a acoperi teme noi si importante care depasesc nucleul traditional al stiintelor cognitive si pentru a atinge domenii interesante ca psihologia dezvoltarii, comparativa si evolutionara, lingvistica cognitiva si pragmatica, neurostiinta sociala si neuropsihologie, antropologie cognitiva, cognitia animala si arheologie cognitiva, printre altele".

Limba de predare si de comunicare profesionala este limba engleza, anunta universitatea din Bucuresti.