Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din judetele Satu Mare, Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov, unde incepand de vineri seara si pana sambata dupa-amiaza se pot produce inundatii locale, anunta Mediafax. Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri, de la ora 22:00, pana sambata, la ora 16:00, pe raurile mici din cele 11 judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, fiind posibile inundatii locale.

Avertizarea cod galben de inundatii a fost emisa pentru raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras -Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu - in amonte de Racari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), Neajlov si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele Caras-Severin, Gorj si Mehedinti, a precizat sursa citata.

Judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova , Brasov si Sibiu sunt sub avertizare cod galben de ploaie, ninsoare si vant, de vineri, ora 17.00, pana sambata, la ora 10.00.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, precipitatiile vor cuprinde cea mai mare parte a tarii, in regiunile vestice si nord-vestice, cantitatile de apa vor fi in jur de 15 litri pe metru patrat si izolat, iar in Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si in Subcarpatii Getici, peste 35-40 de litri pe metru patrat.

In zonele de munte vor predomina ninsorile si se va depune un strat consistent de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala, sambata dimineata, local si in nord-vestul si centrul teritoriului.