Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, Octavian Bjoza, sustine ca e amenintat cu moartea de o persoana necunoscuta care de aproape un an ii trimite zeci de sms-uri si ca, desi a reclamat Parchetului, nu au fost luate masuri, procurorii spunand ca dosarul a fost casat din lipsa de probe, informeaza Mediafax.

Octav BjozaFoto: HotNews.ro

Octavian Bjoza a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, sustinuta la Brasov, ca de zece luni este amenintat cu moartea, insultat si injurat de o persoana necunoscuta care se recomanda "ofiterul revoltat" si care i-a trimis peste 80 de sms-uri si telefoane.

El a depus o plangere la Parchetul Judecatoriei Brasov in luna iulie, reclamand ca pana in prezent nu a primit niciun raspuns de la procurori, in timp ce el continua sa primeasca amenintari.

Miercuri, Bjoza a depus o noua reclamatie la Parchet, in care arata ca in ultimele zece luni a primit 55 de sms-uri si peste 25 de telefoane de la respectiva persoana, el atasand si copii dupa mesajele primite.

"Avand in vedere ca dispuneti de mijloacele legale si tehnice, ma surprinde la modul cel mai neplacut faptul ca nici dupa zece luni persoana respectiva nu a fost identificata, amendata sau data in judecata in scopul de a stopa trimiterea acestor mesaje. Consider ca amenintarea cu moartea la adresa persoanei mele sunt periculoase si nemeritate", arata Bjoza in reclamatia trimisa procurorilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Judecatoriei Brasov, procurorul Raluca Mirica, dosarul deschis in cazul lui Octavian Bjoza a fost inchis pe motiv ca plangerea "nu a fost sustinuta de niciun mijloc de proba".

"Domnul Bjoza a formulat o plangere pentru hartuire si amenintare, iar la sfarsitul anului trecut dosarul a fost solutionat si urmeaza sa ii fie comunicata solutia. Solutia este casarea pe motiv ca plangerea nu a fost sustinuta de niciun mijloc de proba", a spus procurorul Raluca Mirica.

Solutia nu este insa definitiva, putand fi depusa contestatie.