Un profesor universitar doctor din Constanta a fost retinut in urma unui flagrant delict de procurorii DNA sub acuzatia ca ar fi primit mita 200 de euro de la un student grec pentru a-l promova la un examen.

Potrivit unui comunicat DNA, Gheorghe Taralunga, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinica, colonel in rezerva, a fost retinut pentru 24 de ore cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

Procurorii DNA afirma ca, in data de 28 ianuarie, Faloutsos Evangelos i-a oferit lui Gheorghe Taralunga suma de 200 euro, in biroul sau de la sediul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, pentru a promova, "in conditii nelegale, la disciplina Farmacie clinica din anul V de studii".

In aceeasi zi s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o perioada de 30 de zile, si fata de Faloutsos Evangelos pentru infractiunea de dare de mita.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire, ori de cate ori este chemat,

b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,

d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,

e) sa nu comunice cu inculpatul Taralunga Gheorghe, direct sau indirect, pe nicio cale.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Gheorghe Taralunga va fi prezentat, in data de 29 ianuarie, la Tribunalul Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.