Politistii efectueaza joi 28 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov si Timis pentru destructurarea unei grupari banuite ca ar fi cauzat statului un prejudiciu de 2,2 milioane de euro prin evaziune fiscala in domeniul comertului cu materiale reciclabile, anunta comunicat al Inspectoratului General de Politie.

Politistii verifica relatiile comerciale desfasurate de 12 societati comerciale din tara si trei firme din Marea Britanie.

In perioada 2010-2014, reprezentantii societatilor implicate nu ar fi inregistrat in evidenta contabila veniturile realizate din comercializarea materialelor reciclabile (feroase si neferoase) si ar fi inregistrat documente de provenienta pentru marfuri comercializate de la firme tip 'fantoma', scrie comunicatul.

Sumele incasate prin conturile bancare ar fi fost ridicate in numerar, folosindu-se borderouri de achizitii intocmite in fals.

De asemenea, in 2012 ar fi fost realizate mai multe livrari catre trei societati din Marea Britanie nerecunoscute de acestea. Prejudiciul este estimat la 2,2 milioane de de euro, reprezentand taxe si impozite sustrase de la plata de administratorii societatilor in perioada 2010-2014.

Actiunea se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu.