Procurorii DNA fac perchezitii, joi dimineata, la sediul APIA Mehedinti, precum si la locuintele mai multor persoane vizate intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene, afirma surse judiciare, citate de Mediafax.

UPDATE Mai multi primari din Mehedinti si angajati ai centrului judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) ar fi vizati in dosarul privind fraude cu fonduri europene.

Sursele judiciare au declarat ca in acest dosar ar fi implicati fermieri care au animale si culturi in zona de nord a judetului Mehedinti, mai multi primari, medici veterinari, precum si functionari ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura care au intocmit dosare pentru subventii agricole.

La sediul APIA din Drobeta Turnu Severin se afla mai multe echipe de anchetatori, iar in jurul orei 7.00 a ajuns si directoarea APIA, Loredana Gherasimescu.

Aceasta a venit cu autoturismul personal, iar intrebata de jurnalisti ce cauta anchetatorii, ea a spus ca nu stie, mentionand ca a fost chemata la serviciu.

Surse judiciare spun ca in paralel in Mehedinti au loc zeci de perchezitii la locuintele unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene, iar printre cei implicati s-ar afla oameni de afaceri si medici veterinari.