Daniel Morar le raspunde, intr-un interviu acordat Stiripesurse.ro, celor care l-au acuzat ca, in calitate de raportor la legile care introduceau noutati in domeniul retinerii datelor personale si al comunicatiilor electronice, denumite "legile Big Brother", i-ar fi convins pe ceilalti judecatori ai Curtii Constitutionale sa le respinga. "Eu am facut totul si eu i-am convins pe toti? Pai sa le transmiteti celor care spun asta ca eu am fost cel care am facut Debarcarea din Normandia, eu am castigat si Al II-lea razboi mondial si l-am invins si pe Napoleon la Waterloo! La cat de stupide sunt acuzatiile nu am altceva ce sa spun! Chiar vrea sa transmiteti ce am spus", afirma Daniel Morar.

Daniel Morar (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Intrebat daca ia in calcul demisia din functia de judecator al CCR, Morar a raspuns ca "Bine acum... Sa le transmiteti insa ce am spus. Am castigat si Al II-lea razboi mondial si l-am invins si pe Napoleon la Waterloo."

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala, pe 16 septembrie anul trecut, asa-numita lege Big Brother, motivand ca "nu reglementeaza garantii suficiente care sa permita asigurarea unei protectii eficiente a datelor cu caracter personal fata de riscurile de abuz, precum si fata de orice accesare si utilizare ilicita a acestor date".

Cu cateva zile inaintea deciziei CCR, George Maior, pe atunci directorul Serviciului Roman de Informatii, a declarat intr-un interviu acordat TVR ca "Nu este nicio opozitie intre conceptul de drepturile omului si securitatea individuala sau nationala. Dimpotriva, eu cred ca cel mai important drept al omului este dreptul la viata. Ma mir ca oameni care au activat in domeniul aplicarii legii, ca domnul Morar, de exemplu, care este in Curtea Constitutionala, (...) nu pot privi lucrurile si din aceasta perspectiva".

Jurnalista Sorina Matei a cerut demisia lui Daniel Morar din Curtea Constitutionala, acuzandu-l ca "prin demolarea acestei legi importante (...) a transformat un conflict personal intr-unul institutional si constitutional nepermis".

"Daniel Morar nu este nici statul roman, nici Dumnezeul Romaniei, nici Justitia, asa cum statul roman nu poata numele nici vreunui politician, procuror, judecator sau sef de serviciu secret sau de parchet, fie el si DNA. (...) Procurorul Daniel Morar este doar un om care acum greseste. Cand in loc sa construiasca a ales sa darame, probabil n-a crezut nicio clipa ca isi demoleaza singur ceea ce are mai de pret: statuia", a scris Sorina Matei pe blog.