O eleva a Liceului Teoretic International de Informatica din Constanta a fost invitata la Casa Alba, in urma castigarii unui concurs international de eseuri, ea ocupand primul loc in Europa, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentantilor liceului, Elif Memet, eleva in clasa a XII-a, a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA. Unul din obiectivele acestui program este de a-i ajuta pe tineri in a defini probleme legate de pace si armonie sociala, de a le discuta si gasi solutii din propriile perspective personale.

De asemenea, participarea la acest program ajuta elevii in a-si construi deprinderi sociale, in a-si dezvolta abilitatile de cercetare si compunere si nu in ultimul rand de a interactiona si schimba idei intre ei, ca reprezentanti ai unor culturi diferite.

Eseul realizat de eleva din Constanta a raspuns la intrebarea "Cum se poate eradica saracia globala de catre cetatenii lumii?", iar solutia dezbatuta in ansamblu de Elif Memet propune microfinantari in agricultura. Ea a participat la acest concurs alaturi de peste 1.000 de elevi din 65 de tari.

Clasandu-se pe locul 13 la nivel mondial si prima din Europa, Elif a fost invitata la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington, in luna aprilie, si va calatori acolo in mod gratuit, insotita de sora ei. Ea isi va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Alba in data de 15 aprilie.