Reteaua de socializare Facebook a "cazut" in aceasta dimineata, au semnalat o serie de cititori ai HotNews.ro. Deocamdata nu se cunosc motivele. Utilizatorii din India si SUA scriu pe twitter ca problema este una globala si are cauze tehnice. Deocamdata oficialii companiei nu au furnizat niciun comunicat, insa cel mai probabil a fost vorba de probleme tehnice. Site-urile internationale de stiri scriu ca reteaua nu a mai functionat din jurul ore 8.00, probleme fiind in Europa si SUA.UPDATE: Din jurul orei 9.00 reteaua poate fi din nou accesata.

Facebook a cazutFoto: Hotnews

Facebook si-a revenit in jurul orei 9.00, intreruperea fiind intre 40 si 60 minute, in functie de zona.

Facebook are de doua-trei ori pe an caderi la nivel global, acestea fiind relatate pe scara larga pe retelele care functioneaza, cel mai adesea Twitter. Ultima cadere importanta a fost in toamna lui 2014, probleme fiind si in primavara anului trecut, insa rar caderea a durat mai mult de o ora.

Si Instagram a "picat" mai mult de 45 de minute, reteaua postand pe Facebook un mesaj in care spunea ca este o cadere, dar ca se lucreaza la rezolvarea ei. Mesajul a fost sters ulterior, insa Instagram functioneaza.

Reteaua are circa 7,8 milioane de utilizatori in Romania, peste jumatate fiind in grupa de varsta 18-34 de ani, potrivit Facebrands. Raportul dintre persoanele care utilizeaza reteaua de socializare Facebook este in favoarea barbatilor, cu 63,93% din conturi. Femeile utilizeaza in proportie de 36,07% Facebook, in timp ce, din punct de vedere al starii civile, persoanele casatorite sunt pe primul loc (51,56%), urmate de persoanele singure, cu 32,12% din total.