Premierul Victor Ponta a declarat luni ca delegatia PSD care va merge la consultarile de la Cotroceni legate de noul sistem electoral, vam propune un sistem electoral pentru Parlament diferit de cel actual, astfel incat sa scada nuumarul parlamentarilor la 300 de deputati plus reprezentantii minoritatilor si maxim 100-110 senatori.

Seful Executivului a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent National a PSD, ca formatiunea politica va fi reprezentata la discutiile de a Cotroceni de o echipa formata din Liviu Dragnea, Valeriu Zgoneaa si Ioan Chelaru.

"Vom propune un sistem electoral pentru Parlament diferit de cel actual, astfel incat sa scada numarul parlamentarilor la 300 de deputati plus reprezentantii minoritatilor, iar in Senat un numar maxim de 100-110 senatori", sustine Ponta.

In ceea ce priveste organizarea alegerilor in diaspora, Ponta a precizat ca PSD-ul sustine ca de aceasta ar trebui sa se ocupe Autoritatea Electorala Permanenta, iar modul de organizare sa permita prevederea unui numar aproximativ de persoane care ar urma sa participe la vot in fiecare tara.

"Pentru primari, optiunea PSD este de a continua sistemul actual", a mai declarat presedintel PSD, adaugand ca in ceea ce priveste alegerea consiliilor judectene, "urmeaza sa discutam pentru ca sistemul de vot sa asigure legitimitate".