Presedintele Klaus Iohannis a facut o baie de multumie, sambata, la Iasi, unde a participat la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii, el fiind bine primit de ieseni, care s-au fotografiat si au vorbit cu seful statului si i-au spus sa nu-i dezamageasca si "sa termine cu coruptia", transmite Mediafax.

Dupa sustinerea discursurilor de pe scena amplasata in Piata Unirii din Iasi, seful statului, care a fost insotit de presedintele Consiliului Judetean, liberalul Cristian Adomnitei, pe tot parcursul evenimentelor, a depus o coroana la statuia domnitorului Al. I. Cuza.

La un moment dat, un batran a intrat in perimetrul unde se aflau autoritatile, el fiind luat de fortele de ordine, care l-au condus la presedintele Klaus Iohannis, caruia barbatul i-a spus cateva cuvinte.

Ulterior, a avut loc o defilare a militarilor din Garnizoana Iasi, dupa care Klaus Iohannis s-a prins in Hora Unirii, el aflandu-se langa Cristian Adomnitei, iar intre acestia fiind trei tinere imbracate in costume populare.

Si premierul Victor Ponta a dansat Hora Unirii, acesta fiind insotit de primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.

Seful statului si premierul Ponta au stat la distanta considerabila unul de celalalt in timpul in care au dansat Hora Unirii.

Dupa acest moment, Klaus Iohannis a facut o baie de multime, el fotografiindu-se, vorbind si salutand oamenii prezenti la manifestarile de Ziua Unirii.

De altfel, Iohannis a strabatut distanta dintre Piata Unirii si Catedrala Mitropolitana, in aproximativ 40 de minute.

Oamenii i-au strigat: "Scapati-ne de Ponta!", "Sa nu ne dezamagiti!", iar un barbat i-a spus ca DNA nu functioneaza la Iasi, Iohannis raspunzandu-i ca va functiona.

Cativa ieseni i-au urat sanatate si altii l-au indemnat "sa termine cu coruptia".

Iohannis a ajuns apoi la Catedrala Mitropolitana, unde a discutat, circa 15 minute, cu IPS Teofan. In acest timp, la catedrala a ajuns si Victor Ponta.

Ulterior, politicienii au plecat la Biserica "Trei Ierarhi", unde au depus coroane la mormantul lui Al.I Cuza si unde a avut loc o scurta slujba religioasa.

Dupa acest moment, Klaus Iohannis a plecat de la manifestarile de Ziua Unirii de la Iasi.

La randul sau, Ponta a ramas la biserica, unde a participat la semnarea unui protocol de colaborare intre Iasi, Chisinau si Cernauti, fiind prezenti si primarii din Chisinau, Dorin Chirtoaca, si Cernauti.

La manifestarile de Ziua Unirii de la Iasi au participat cateva mii de persoane.