Sambata, desi valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul precedent, vremea va fi calda pentru aceasta data, in cea mai mare parte a teritoriului. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 11 grade, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 5 grade, informeaza Mediafax.

Cerul va fi noros si se vor semnala precipitatii pe arii extinse. In zona de munte treptat vor predomina ninsorile, in timp ce in restul teritoriului ziua va ploua, iar in cursul serii si al noptii in cea mai mare parte a Moldovei, local in Transilvania si pe arii restranse in rest ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Izolat in Banat, Oltenia si la munte, cu precadere in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului, se vor cumula cantitati de precipitatii care local vor depasi 10...15 l/mp si izolat 20 l/mp. Vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua la munte unde tecator va viscoli sau va spulbera zapada, dar si in sudul tarii si pe arii restranse in centru.

La Bucuresti, vremea va fi inchisa si temporar va ploua. Vantul va avea intensificari ziua, iar noaptea va slabi treptat in intensitate. Temperatura maxima va fi de 4...5 grade, iar cea minima va fi de 1...2 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii pe arii extinse. La inceput acestea vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile si cu precadere in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului, se vor cumula cantitati de precipitatii mai insemnate, local peste 10...15 l/mp si izolat peste 20 l/mp. Vantul va avea unele intensificari ziua.

Duminica, vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice vor continua sa scada usor. Cerul va fi noros si vor fi precipitatii pe arii relativ extinse, indeosebi in jumatatea de sud-est a tarii. La munte va ninge, in Moldova vor predomina ninsorile, iar in restul teritoriului vor cadea precipitatii mixte. Vor fi conditii de polei si izolat, in sud si in est se vor acumula cantitati de precipitatii in jur de 10 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 0 si 9 grade, iar cele minime se vor situa intre -4 si 4 grade.

La munte, vremea va fi inchisa si va continua sa se raceasca. Pe arii extinse va ninge, iar vantul va sufla slab si moderat.