Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul deputatei Liliana Ciobanu (PP-DD) intrucat, in perioada 20 decembrie 2012 - 24 iunie 2014, a detinut, simultan cu calitatea de deputat, si functia de administrator al unei societati comerciale.

Liliana CiobanuFoto: cdep.ro

"Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CIOBANU LILIANA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare", se arata in comunicatul ANI.

  • "Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".
  • "Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".